34ece63e-cd7f-4ef9-acff-a31caca2965f

Welkom bij Jouw stoute schoenen

Hét adres voor handgemaakte schoenen en tassen & cursussen en workshops op maat!

Leer bewerken

Leer is een prachtig natuurlijk restproduct. Leer wordt al eeuwen gebruikt om kleding en schoeisel van te maken, en het wordt ook al eeuwen bewerkt. Met stempels, verf en brandpennen kun je de mooiste figuren in leer laten verschijnen. Door leer nat te maken en te laten drogen kun je leer vormen, door warmte toe te voegen kun je plooien gladstrijken of leer laten krimpen.


Bij Jouw stoute schoenen zijn we fan van leer. De eigenschappen van dit natuurlijke materiaal zijn prachtig. Leer is een restproduct wat overblijft na de slacht van koeien, schapen en geiten. Weggooien zou pas zonde zijn!


Tijdens de workshop leer bewerken ga je aan de slag met een stuk tuigleer. Met de verschillende stempels, kun je een prachtig reliëf aanbrengen. Je kunt ook besluiten dat je niet wilt stempelen maar wilt branden, of je gaat eerst stempelen en dan schilderen.


Je kunt kiezen uit een armband, notebook of riem. Omdat de tijd beperkt is en stempelen en snijden veel tijd kost houden we de ontwerpen klein. Mocht je zelf thuis verder willen werken aan je project dan kan dat natuurlijk altijd.

Minimaal aantal deelnemers: 2


Maximaal aantal deelnemers: 4


Tijdsduur: 2,5 uur


Data: elke woensdagochtend van 9:30- 12:00. Andere dagen en tijden op aanvraag.


Kosten: € 89 per persoon


Inclusief: leer en fournituren. Tijdens de workshop ontvangt u 5% korting op fournituren en leer.


Inclusief: een gezellige ochtend, koffie/thee en een koekje

Jouw stoute schoenen biedt al meer dan tien jaar leuke educatieve en creatieve cursussen en workshop op het gebied van schoenen, tassen en lederwaren. We werken met kleine groepen - minimaal twee en maximaal twaalf deelnemers. Onze vaste workshopdagen zijn dinsdag/woensdag/vrijdag. Wil je met jouw eigen groep een van onze workshops plannen, neem dan contact met ons op en plan je eigen dag/tijd. Bent u met meer dan 12? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een workshop op maat/locatie.

"Leer is een prachtig natuurlijk product dat we met respect behandelen"